Gezonde medewerkers
Ga in gesprek met je werknemers en verzekeraar

Ieder jaar is het weer mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk medewerkers kiezen voor de collectieve verzekering van de werkgever, is het belangrijk dat de wensen hun aansluiten bij het aanbod. Zorg dus dat je weet wat de wensen van je medewerkers zijn en wat de verzekeraar kan bieden. De enige manier om daar achter te komen, is het door het hen te vragen. 

Wat ga je dan onderzoeken?


Vraag medewerkers wat zij verwachten van een zorgverzekeraar. Hebben zij behoefte aan (extra) ondersteuning op het gebied van (arbeids)gerelateerde zorg, gezondheidsdiensten of gezonde leefstijl? En waarom?

Hoe betrek je de medewerkers bij het onderzoek?


Je kan op verschillende manieren de behoeften in kaart brengen. Je kan een enquête of vragenlijst laten invullen per post, e-mail of via intranet. Voordeel is dat je veel medewerkers kan bevragen en dat zij kunnen antwoorden wanneer het hen uitkomt.  Helaas heb je weinig tot geen mogelijkheid om door te vragen.

Je kan medewerkers ook persoonlijk vragen naar hun verwachtingen en wensen. Het kost welllicht wat meer tijd, maar hierdoor krijg je wel meer inzicht waardoor je een betere en weloverwogen keuze kan maken. 

Ga in gesprek met je (potentiële) verzekeraar


Breng de uitkomsten in kaart en bepaal of de diensten en verzekering die je aanbied nog passen bij de behoefte en wensen van je medewerkers. Ben je daar niet van overtuigd? Dan is het goed om de markt te verkennen en te zoeken naar een verzekeraar die jou een goede zorgverzekering biedt en die helpt bij het aanbod van de juiste diensten en producten op het gebied van zorg, gezondheid en levensstijl. Zit je goed? Ga dan toch (elk jaar opnieuw) in gesprek met je verzekeraar, de ontwikkelingen in diensten en producten volgen elkaar snel op. Zij denken met je mee en kunnen je bovendien helpen om nog meer werknemers deel te laten nemen aan je collectieve zorgverzekering.

Mercer helpt werkgevers bij het onderzoeken naar de wensen van de werknemers, het selecteren de beste zorgverzekeraar en vervult de rol als intermediair tussen werkgever en verzekeraar.

 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact collectieve zorgverzekering

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

*Verplicht veld