Uw pensioenfonds in 2018
Een simpel pensioenplan, zonder ruzie
Mercer is specialist en voorloper in de discussie omtrent de toekomst van ons pensioenstelsel en ons antwoord op de vraag 'Hoe ga je van een oud naar een nieuw stelsel?' is inmiddels doorgedrongen tot de Sociaal Economische Raad, de Tweede Kamer en bij de Pensioenfederatie. Met kleine aanpassingen kan het pensioenstelsel er volgens Mercer volledig anders uitzien, hetgeen ook wordt onderschreven door de Perspectiefnota over de Toekomst van het Pensioenstelsel van het kabinet. Dat is nodig ook. Het stelsel dat in het buitenland zo wordt geroemd, gaat namelijk ten onder aan wantrouwen. Zonde, want zo slecht is ons pensioenstelsel niet, met 1300/1400 miljard in de pot. Het Nederlands pensioenstelsel is zelfs bijna het beste stelsel ter wereld, blijkt ook uit het jaarlijks Global Pension Index onderzoek van Mercer.

Meer over Mercer's visie voor pensioenfondsen in 2018?

 

Mercer is specialist in dienstverlening in en voorloper in de discussie omtrent de toekomst van ons pensioenstelsel. Meer weten over Mercer's visie? Klik hier of neem contact met ons op via de contact knop.

Wilt u graag meer weten over u een eenvoudige pensioenplan kan maken?

Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met één van onze consultants door de onderstaande gegevens in te vullen. Wij nemen binnen drie dagen contact met u op.
*Required Fields

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.