Stijgende zorgpremie, stijgende zorgen voor werkgevers? Tijd voor actie!

 

De kranten staan bol van alles wat duurder wordt in Nederland. Energie, voedsel en kleding. Ook de zorgpremies gaan explosief stijgen. Dit is ingrijpend voor Nederlandse burgers, maar vaak wordt vergeten dat de zorgkosten voor werkgevers navenant stijgen. Het is dus voor werkgevers tijd om in actie te komen en het initiatief te pakken.

 

Toen de Zorgverzekeringwet werd ingevoerd is besloten om de zorgkosten in Nederland te verdelen: 45% is voor rekening van de burgers in de vorm van de zorgpremie. Dan wordt 5% betaald door de overheid, in de vorm van een Rijksbijdrage. Werkgevers betalen 50% van de zorgkosten via een inkomensafhankelijke werkgeversbijdrage.

 

In de afgelopen jaren zijn die zorgkosten gestaag gestegen. Mede door de coronapandemie staan we nu voor een explosie van kosten. Komend jaar tikken we de 100 miljard euro aan. Volgens de Voorjaarsnota van het kabinet stijgen de zorgkosten met nog eens 35% in de komende jaren. De media legt het vergrootglas op de stijgende zorgpremie voor het individu, terecht, want er is sprake van een optelsom met alle stijgende kosten. Daarbij hebben de Eerste en Tweede Kamer besloten dat per 1 januari 2023 de collectiviteitskorting vervalt. Het gevolg is een extra kostenstijging van nog eens 5%. Veel mensen in Nederland zijn via een collectief verzekerd en gaan dan in 2023 ineens zo’n 20 euro per maand meer betalen voor hun zorgverzekering.

 

Maar zijn deze stijgende kosten alleen een probleem voor het individu? Nee, zeker niet. Zoals genoemd betalen werkgevers 50% van de zorgkosten, ongeacht of werknemers via een collectief zorgcontract zijn verzekerd of niet. De explosieve stijging van zorgkosten leidt dus tot een enorme toename van kosten voor werkgevers de komende jaren. Er is dus alle aanleiding om hier actief mee aan de slag te gaan. Tijd voor actie dus!

 

Juist nu de korting op de collectieve zorgverzekering vervalt, is het misschien nog wel interessanter dan ooit om als werkgever een collectieve zorgverzekering aan te bieden. Via het collectieve zorgcontract kan je als werkgever samen met de zorgverzekeraar de vitaliteit en gezondheid van de medewerkers stimuleren. Dit heeft effect op het welzijn, het verzuim en de uitval van medewerkers. Hierbij is het belangrijk om  medewerkers (financieel) te motiveren om  deel te nemen aan het collectief. Wij horen vaak dat werkgevers opzien tegen een werkgeversbijdrage. Bedenk dan dat werkgevers nu ook een groot deel van de zorgkosten betalen, maar daar zonder werkgeverscollectief niets voor terugkrijgen. Het is echt een kans om actief aan de slag te gaan met het zorgcontract, zodat zowel het bedrijf als de medewerkers kunnen profiteren. 

 

Bij Mercer gaan we graag in gesprek met werkgevers over  hoe we op een zinvolle en duurzame manier samen kunnen werken aan een gezonde toekomst voor werknemers en werkgevers. Want wij geloven in: healthy people = healthy business.  

Allard Bolland

Senior Consultant Health & Workforce Risk Management

Heeft u vragen of wilt u meer informatie.

Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met één van onze consultants door de onderstaande gegevens in te vullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

*Verplicht veld