Mercer | Cultuurverschillen bij fusies of overnames

Mercer | Cultuurverschillen bij fusies of overnames

Mercer in P&O Actueel

Cultuurverschillen: een belangrijk hoofdpijndossier bij fusies en overnames

Mercer is in de juni-editie van P&O Actueel verschenen met de coverstory over ons onderzoek naar hoofdpijndossiers bij fusies en overnames.

Bij een fusie of overname zijn cultuurverschillen een belangrijk hoofpijndossier voor HR-afdelingen, zo blijkt uit onderzoek van M&A consultancybureau Mercer. Maar waarom zijn cultuurverschillen eigenlijk zo’n lastig obstakel? En hoe kan HR voorkomen dat een fusie of overname mislukt door botsingen tussen culturen?

 

Uit het rapport “People Risks in M&A (Merger & Acquisition)” van consultancybureau Mercer blijkt dat Nederlandse bedrijven steeds vaker overwegen om een buitenlands bedrijf over te nemen of over te gaan tot een fusie. Dat zorgt ervoor dat de integratie van culturen een steeds belangrijkere taak wordt voor HR. ‘Cultuur is iets ongrijpbaars, maar het heeft tegelijkertijd een grote impact op het succes van M&A. HR-afdelingen realiseren zich dit meestal wel, maar hebben niet altijd de juiste tools om ermee om te gaan’, zegt Thomas Bouchez, M&A specialist van Mercer.’

Over het rapport

Het onderzoek achter het People Risks in M&A Transactions rapport laat Mercer’s 70+ jaar ervaring zien in het managen van transacties voor zowel financial als strategic klanten van over de hele wereld. Het onderzoek haalt haar conclusies uit:

  • 300+ survey responses van kopers en verkopers
  • 78 interviews met corporate en private equity klanten, investment bankers, en M&A adviseurs
  • Bijna 450 transacties geanalyseerd, meer dan de helft hiervan cross-border
 Download het rapport

Vul uw gegevens in en u ontvang van ons een e-mail met link naar het rapport.

Contact
*Verplicht veld
Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
Uw rol is verplicht
E-mail is verplicht E-mail is ongeldig
Bedrijfsnaam is verplicht
Land is verplicht

Ik wil graag meer informatie over de producten, diensten en aanbiedingen van Mercer ontvangen. Ik begrijp dat ik op elk moment kan uitschrijven.

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Foutmelding. Check alstublieft alle velden, en probeer nogmaals..

Hartelijk dank voor uw reactie.