Vandaag willen medewerkers – en vooral de jongere - holistische ondersteuning voor hun gezondheid, werkgeluk en welzijn. Werkgevers reageren hierop en visies op employee benefits veranderen. De benefits worden meer gericht op de gezondheid, werkgeluk en het welzijn van medewerkers. Zo worden er steeds meer services en diensten aangeboden, zijn er vaker on-site faciliteiten, flexwerk mogelijkheden en verlofregelingen.

 

De beloning voor werkgevers:  gezonde, betrokken en gelukkige medewerkers, die voorbereid zijn op de toekomst van het werk en bijdragen aan het  succes van de organisatie.

 

OPTIMALISEREN VAN BENEFITS OM DE GEZONDHEID TE VERBETEREN EN BETROKKENHEID TE VERHOGEN

 

Het ontwikkelen en aanbieden van de juiste benefits die medewerkers de mogelijkheid geven om hun gezondheid te verbeteren begint bij "ontwerpdenken”. Een manier van denken die begint met het begrijpen van de specifieke pijnpunten bij uw medewerkers. Wat kunt u doen:

 

1. Bekijk de totale persoon

 

Om medewerkers echt te kunnen ondersteunen bij hun gezondheid, werkgeluk en welzijn moeten benefits worden afgestemd op alle aspecten in het leven van uw medewerkers. Op waar zij wonen, hun zorgen, passies en gebeurtenissen in hun leven. Bijvoorbeeld met mindfullnesstraining, voedingsadviezen, flexibele werktijden en gezondheidscursussen, maar ook voor passies zoals reizen, bestaan er benefits die helpen bij de fysieke en emotionele gezondheid en welzijn.

 

2. Personaliseer om te onderscheiden

 

Binnen organisaties hebben verschillende groepen medewerkers verschillende behoeften, zorgen en gezondheidsrisico's. Zij hebben dus ook verschillende keuzemogelijkheden nodig om te kunnen groeien.

 

Eén manier is om medewerkers de mogelijkheid te geven om een deel of alle benefits te ruilen tegen andere benefits die zij meer waarderen. Een andere manier is het bieden van volledig flexibele benefits. Dit kan werkgevers niet alleen helpen bij het meer betrokken en gemotiveerd maken van medewerkers. Het helpt werkgevers ook om zich beter te beschermen tegen de gevolgen van talent schaarste.

 

3. Maak gebruik van alle gegevensbronnen

 

Bedrijven hebben toegang tot meer data dan ooit tevoren - en technologie maakt het makkelijker dan ooit om deze te analyseren. Helaas maken maar weinigen gebruik van informatie om zo de benefits te ontwerpen die de medewerkers echt aanspreken en hun gezondheid en welzijn het beste ondersteunen.

 

Door bijvoorbeeld demografische gegevens, gegevens van de zorgverzekering en employee surveys te analyseren en te correleren kunt u vaststellen welke benefits uw werknemers echt waarderen - en waarde toevoegen voor uw bedrijf.

 

KOPPEL TOEGANKELIJKE BENEFITS AAN TOEGANKELIJKE COMMUNICATIE EN TECHNOLOGIE

 

Ten slotte doet u er goed aan om de benefits onder de aandacht te brengen bij uw medewerkers door boeiende, relevante en tijdige communicatie. Doe dit via naadloze gebruiksvriendelijke digitale (gezondheids)technologie om het voor werknemers makkelijk te maken om hun benefits in te zetten wanneer het nodig is.

 

Door medewerkers toegang te geven tot individuele benefits die hen het beste ondersteunen bij hun gezondheid, werkgeluk en welzijn door middel van  de juiste tooling en informatie, profiteert u als werkgever optimaal van de toegevoegde waarde van gezonde en betrokken medewerkers. 

Wilt u graag het rapport lezen?

Vul de onderstaande gegevens in en u ontvangt het rapport per e-mail.

*Verplicht veld

 

 

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.