Gezonde medewerkers
NEEM EEN ACTIEVE ROL IN DE GEZONDHEID EN HET WERKGELUK VAN UW MEDEWERKERS

Als werkgever heeft u de uitdaging om meer uit uw medewerkers te halen. Het is daarom belangrijk dat u een actieve rol speelt om hen gezond, gemotiveerd en productief te houden, zeker nu iedereen langer moet doorwerken. Maar hoe kunt u deze uitdaging tot een succes maken?

Dit rapport helpt u te bepalen waar u staat. Ook geven wij een antwoord op de vraag hoe u als werkgever proactief en gericht investeert in de gezondheid en het werkgeluk van al uw medewerkers. Hierdoor wordt de kans op betrokken, gemotiveerde en dus productieve medewerkers verhoogd en neemt de kans op verzuim en arbeidsongeschiktheid af.

Het CBS heeft berekend dat de stijgende trend van de resterende levensverwachting van 65-jarigen in de toekomst doorzet. De Nederlandse bevolking van 80 jaar en ouder zal de komende twee decennia ongeveer verdubbelen. Daarnaast is de verwachting dat het aantal jongeren (0 t/m 20 jaar) tot 2029 nog licht blijft dalen. Tussen 2011 en 2012 was er voor het eerst een afname van de leeftijdsgroep 20 tot 65 jaar. En de komende decennia zal naar verwachting deze leeftijdsgroep verder in omvang afnemen. Om de beroepsbevolking op peil en de pensioenen betaalbaar te houden moeten we steeds langer doorwerken. De AOW-leeftijd stijgt naar 67 jaar en 3 maanden en zal door de koppeling aan de levensverwachting de aankomende jaren nog verder oplopen. Welke effecten hebben de demografische verandering en wijziging van de AOW-leeftijd op de gezondheid van uw organisatie en uw medewerkers? Hoe gaat u om met een vergrijzend personeelsbestand, schaarste aan jong talent en zorgt u voor de juiste diversiteit binnen uw organisatie? En hoe gaat u om met de toenemende vraag omtrent (mantel)zorg? Dit rapport helpt u te bepalen waar u staat en te beoordelen of deze elementen binnen uw organisatie goed op elkaar aansluiten en op de juiste manier worden ingekocht. Ook geven wij een antwoord op de vraag hoe u als werkgever proactief en gericht investeert in de gezondheid en het werkgeluk van al uw medewerkers. Hierdoor wordt de kans op betrokken, gemotiveerde en dus productieve medewerkers verhoogd en neemt de kans op verzuim en arbeidsongeschiktheid af.

 

 

Ja, ik wil dit rapport met concrete oplossingen lezen!
Vul uw gegevens in en u ontvangt een e-mail met het rapport
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.