Bedrijven moeten zowel tactisch als strategisch denken en plannen maken voor de korte en lange termijn. Dit kunnen ze doen door zich scherp te blijven richten op drie cruciale acties.

 

Bereid uw werkplek en uw werknemers voor. Organisaties zullen de werkplek moeten voorbereiden zodat hun werknemers veilig kunnen terugkeren. Ze moeten ook bepalen welke collega’s terugkomen en hen voorbereiden op wat ze kunnen verwachten. Uw medewerkers moeten weten dat ze terugkeren naar een veilige werkplek - het ontwikkelen van een uitgebreid plan om uw mensen te beschermen is uw topprioriteit.

   

Steun uw mensen. Om werknemers productief en gezond te laten blijven, is een strategie nodig die het welzijn van uw mensen helpt beschermen en verschillende behoeften ondersteunt. Moet u bijvoorbeeld compensatie- en beloningsaanpassingen overwegen voor werknemers op de werkplek? Hoe kunt u werknemers die op afstand blijven werken beter ondersteunen? Hoe zou een plan voor een gemengd personeelsbestand eruit kunnen zien?

 

De veerkracht van ondernemingen versterken. Werkgevers en werknemers moeten bereid zijn toekomstige uitbraken en hun potentiële gevolgen te beperken. Het succes van de terugkeer van collega’s hangt af van uw vermogen om waar nodig toezicht te houden en in te grijpen.

 

Om u te helpen uitdagingen het hoofd te bieden, bieden we workshops die gebaseerd zijn op een strategische aanpak voor terugkeer naar de werkplek - of het nu gaat om medewerkers die bijvoorbeeld weer naar uw bedrijf komen, het vinden van nieuwe manieren om werknemers op afstand te ondersteunen of het bouwen van een gemengd personeelsbestand voor de toekomst.

 


Een kader om met vertrouwen naar de werkplek terug te keren

meer ontdekken

Neem contact op met een Mercer consultant.

Mercer helpt klanten zich elke dag aan te passen en te gedijen door verandering. In tijden van onzekerheid blijven wij een vertrouwde adviseur en staan wij voor u klaar. Neem hieronder contact met ons op

*Verplicht veld