Begin 2020 had niemand kunnen voorspellen dat zowel de manier van werken als de werkplek in deze mate zouden veranderen. Hoewel flexibel werken al jaren een hot topic is, heeft de COVID-19-uitbraak organisaties er toe aangezet het werken op afstand te omarmen.

 

De uitdagingen die deze nieuwe manier van werken met zich meebrengt, was voor Mercer Nederland aanleiding om te onderzoeken hoe organisaties hun HR-beleid opnieuw uitvinden en aanpassen. De resultaten geven u inzichten hoe u de huidige uitdagingen kunt laten aansluiten op uw ambities op langere termijn met betrekking tot compensatie & benefits, welzijn en prestaties.


Eén ding is zeker: we wijken in snel tempo af van de traditionele werkomgevingstructuur en sociale normen.

 

 

 

Highlights

Organisaties hebben in deze onzekere tijden grote flexibiliteit en veerkracht getoond. Van de deelnemende 110 organisaties moest meer dan de helft maatregelen nemen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

 

Werken op afstand wordt door 96% van de respondenten als succesvol beschouwd. Daarnaast verwachten bijna alle organisaties dat hun toekomstige personeelsbestand meer op afstand wil werken. En bijna 30% heeft het idee laten varen dat alle medewerkers te allen tijde een werkplek moeten hebben.


Het aanpassen, herontwerpen en heruitvinden van nieuw beleid moet gebaseerd zijn op gedegen onderzoek, waarbij data en kennis essentieel zijn voor het onderbouwen van uw beslissingen en voor marktconformiteit. De onderzoeksresultaten geven u inzichten om uw toekomst van werk vorm te geven.Neem contact op als u inzicht wilt in de resultaten

Kom in contact met een Mercer consultant