Begin 2020 had niemand kunnen voorspellen dat zowel de manier van werken als de werkplek in deze mate zouden veranderen. Hoewel flexibel werken al jaren een hot topic is, heeft de COVID-19-uitbraak organisaties er toe aangezet het werken op afstand te omarmen.

 

De uitdagingen die deze nieuwe manier van werken met zich meebrengt, was voor Mercer Nederland aanleiding om in 2020 te onderzoeken hoe organisaties hun HR-beleid opnieuw uitvinden en aanpassen. De resultaten van dit onderzoek geven u inzichten hoe u de huidige uitdagingen kunt laten aansluiten op uw ambities op langere termijn met betrekking tot compensatie & benefits, welzijn en prestaties.

 

 

De afgelopen maanden heeft u werken op afstand op grotere schaal omarmd. Hoogstwaarschijnlijk hebt u enkele processen aangepast om werken op afstand mogelijk te maken, maar uw beleid faciliteert nog steeds de oude manier van werken, en vandaag onderzoekt u net als veel van uw collega's hoe andere organisaties hun HR-beleid opnieuw uitvinden en herontwerpen aan de nieuwe werkrealiteit.

 

Omdat we in contact staan met veel organisaties, hebben we besloten om dieper op de materie in te gaan en een tweede onderzoek op te zetten.

 

Dus als u denkt dat dit precies is wat u nodig hebt: doe dan anoniem mee aan ons onderzoek en ontvang in ruil daarvoor:

 

  • Het volledige rapport met de Nederlandse resultaten ter waarde van 800 EUR inclusief 30 minuten gratis advies

  • Een voorkeurtarief (een derde van de prijs voor niet-deelnemers) voor het kopen van het volledige internationale rapport, inclusief alle tabellen met onderzoeksresultaten en de samenvatting

  • Voorkeurtoegang tot benchmarking

Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

*Verplicht veld