Het valt niet te ontkennen dat COVID-19 een ongekend effect heeft gehad op het personeelsbestand van organisaties. De gevolgen voor het personeel van vacaturestops, afnemende inkomsten en de behoefte aan veranderende banen en vaardigheden drukken zwaar op bedrijven. Veel organisaties delen tijdelijk personeel om overschot en tekort aan talent op korte termijn in evenwicht te brengen. 

 

Gezien de huidige economische situatie willen veel organisaties een prognose maken voor het aantal personeelsleden. Maar bedrijven moeten ook kijken naar de langere termijn, gelet op tekort aan talent en vraag en aanbod. Zorgwekkend is dat twee op de vijf HR-leiders niet weten welke vaardigheden het personeel op dit moment heeft.

 

Nu de eerste kostenbesparingsrondes achter de rug zijn en organisaties zoveel mogelijk banen hebben proberen te behouden, moeten ze toekomstplannen maken en hun prioriteiten stellen, blijven investeren in hun mensen en de kloof dichten tussen vraag en aanbod van personeel. Ze hebben ook een effectieve kostenbeheerstrategie nodig zonder de betrokkenheid van werknemers of het moreel in gevaar te brengen.

 

Bedrijven hebben flexibele programma’s nodig die gericht zijn op een grotere verscheidenheid aan werknemersbehoeften. De focus zal verschuiven naar ondersteuning van het personeelsbestand bij het overleven en groeien. Bedrijven worden wendbaarder, stemmen planningen af op verandering en kunnen sneller tot beslissingen komen.

 

Dit is het moment om te plannen wat u op de korte en langere termijn nodig heeft op het gebied van personeel. Wij bieden deskundige ondersteuning en een datagedreven aanpak bij het in kaart brengen van aanbod en talent, herplaatsingsopties en kostenoptimalisatiestrategieën en -tools. 


Drie manieren waarop u zich kunt voorbereiden op de toekomst van werk

Neem contact op met een Mercer consultant.

Mercer helpt klanten zich elke dag aan te passen en te gedijen door verandering. In tijden van onzekerheid blijven wij een vertrouwde adviseur en staan wij voor u klaar. Neem hieronder contact met ons op

*Required Fields