Het dubbele risico van vergrijzing en automatisering: Optimaal gebruik maken van een - door technologie ondersteund - ervaren personeelsbestand

Connecticut Enacts Paid Family and Medical Leave

Oudere werknemers worden van oudsher niet beschouwd als een rendabele investering en dit misverstand ondermijnt het economische belang om ze te behouden en om te scholen.

Het negeren van de oudere werknemers wordt sneller onhoudbaar. Mercer's Next Stage rapport pleit voor een herziening van de huidige benadering van bedrijven ten aanzien van vergrijzing. Het is noodzakelijk dat organisaties hun demografische gegevens kritisch bekijken en age-ready worden,  om goed te kunnen inspelen op bedreigingen van automatisering, vergrijzing, verandering in vaardigheden en schaarste, migratieproblemen en de behoefte aan een andere manier van leven. Een workforce strategie gericht op oudere werknemers is niet alleen een defensieve maatregel, maar ook een kans voor bedrijven om zich te herpositioneren in een nieuwe economische realiteit.

Met een grote kennis over zowel de organisatie als de sector, hebben oudere werknemers een goede uitgangspositie om te profiteren van nieuwe technologie. In plaats van mensen te vervangen, kan technologie effectief de menselijke input en ervaring aanvullen, waardoor bedrijven het concept van oudere werknemers kunnen omzetten naar "ervaren werknemers" en hun meerwaarde centraal kunnen zetten.

Het rapport, " Het dubbele risico van vergrijzing en automatisering: Optimaal gebruik maken van een – door technologie ondersteund - ervaren personeelsbestand", richt zich erop hoe bedrijven dit, door technologie ondersteund,  ervaren personeelsbestand kunnen samenstellen met behulp van een technologisch integratieproces en een leeftijd inclusieve cultuur.

 

Belangrijke aspecten zijn:

  • Repetitieve taken zullen geautomatiseerd worden, waardoor ervaren werknemers hun expertise kunnen gebruiken voor taken met meer toegevoegde waarde.
  • Talent-modellen worden opnieuw ontworpen, zodat werkgevers en ervaren werknemers meer flexibiliteit krijgen in een structuur die passende arbeidsvoorwaarden en sociale bescherming garandeert.
  • Het is belangrijk dat organisaties een inclusieve cultuur stimuleren. Anders zullen de doelen waarschijnlijk de mist ingaan als gevolg van uiteenlopende waarden in de organisatie.

Download het volledige rapport hieronder om te ontdekken hoe u een coherente strategie voor vergrijzing en automatisering creëert.

Download het volledige rapport hieronder.

In onze nieuwe visie  bespreken we hoe bedrijven ouderen werknemers succesvol kunnen inzetten in een tijdperk van automatisering. Download het overzicht of het volledige rapport.

*Required Fields