Mercer's 2021 Cost of Living-ranking

 

Hoe bepaal je de vergoeding voor werknemers die in het buitenland werken? Welke impact heeft de pandemie op de kostenbeheersing voor internationale opdrachten?De drie duurste steden


Ashgabat, Hong Kong en Beiroet staan ​​dit jaar bovenaan de lijst van duurste steden voor internationale werknemers!

Wat beïnvloedt onze koopkracht?


Wisselkoersschommelingen en prijsbewegingen van goederen en diensten hebben een grote impact op de koopkracht.

Populair tijdens pandemie


In Hong Kong, São Paulo en Moskou zijn de populaire artikelen tijdens de pandemie in prijs gedaald.

Is betaalbaar altijd aantrekkelijk


Kosten van levensonderhoud vormen slechts één factor die aantrekkelijkheid van steden bepaalt voor werknemers, organisaties en investeerders. Welke rol speelt de leefkwaliteit in de steden?Belangrijkste inzichten


 

Ashgabat staat dit jaar bovenaan de lijst van duurste steden voor internationale werknemers, gevolgd door Hong Kong en Beiroet. De Libanese hoofdstad klom 42 posities op de ranglijst als gevolg van de politieke onrust van de afgelopen jaren. De COVID-19-pandemie en de explosie in de haven van Beiroet hebben de economische effecten versterkt, met een recordhoge inflatie tot gevolg. Vergeleken met vorig jaar zakten Tokyo en Zürich elk een plek naar respectievelijk de vierde en vijfde positie. Amsterdam is met 20 plaatsen gestegen van 64 (2020) naar 44. Andere steden in de top 10 van Mercer's Cost of Living stedenranglijst zijn Shanghai (6), Singapore (7), Genève (8), Peking (9) en Bern (10). De goedkoopste steden ter wereld voor internationale werknemers volgens het onderzoek van Mercer zijn Tbilisi (207), Lusaka (208) en Bishkek (209).

 

Lees ons persbericht voor meer regionale data.

 

 

De impact van COVID-19 op de kosten van internationale opdrachten


 

De COVID-19-crisis heeft veranderingen in de internationale mobiliteit van werknemers versneld. En organisaties moeten daarom hun mobiliteitsstrategie aanpassen.  Volgens Mercer's 2020 Worldwide International Assignment Policies and Practices-enquête zijn hoge kosten nog steeds een van de belangrijkste obstakels. Organisaties zoeken naar alternatieven om traditionele langetermijnopdrachten te vervangen door goedkopere vormen van internationaal werken. Denk aan virtuele opdrachten, transfers voor een enkele reis,  kortetermijnopdrachten en het inhuren van internationale/lokale werknemers.

Tegelijkertijd wordt  werken op afstand en hybride werken (vanwege de pandemie) populairder. Veel werknemers verwachten tegenwoordig overal te kunnen werken. Voor zowel werkgevers als werknemers is inzicht in de kosten van levensonderhoud op diverse locatie wereldwijd essentieel. Werkgevers stemmen hun compensatieregelingen daarop af en werknemers willen op de hoogte zijn van hun koopkracht in het buitenland.   

 

Ons onderzoek laat zien hoe belangrijk het is om de invloed van valutaschommelingen en de prijsstijgingen en -dalingen van goederen, diensten en huisvesting op de verschillende locaties goed in de gaten te houden. Regeringen wereldwijd hebben maatregelen genomen tijdens de pandemie, zoals het verlagen of uitstellen van belastingen voor een bepaalde periode. De meest recente uitkomsten laten daarom ook weinig significante prijsverschillen zien, als gevolg van de pandemie.

 

Klik hier voor meer informatie over het beheren van een mobiel personeelsbestand in de nasleep van COVID-19.Populaire artikelen tijdens de pandemie


Mercer voerde speciale prijsanalyses uit voor 3 categorieën goederen waarvoor de vraag toenam als gevolg van de crisis (o.a. populair 'comfort food', schoonmaakartikelen en home entertainment).

 

Bekijk de video om de prijzen en prijswijzigingen van het afgelopen jaar wereldwijd te zien.


Mercer's Cost of Living data en onderzoek

 

Mercer's jaarlijkse Cost of Living onderzoek is een van de meest erkende en uitgebreide onderzoeken ter wereld op dit gebied en en helpt multinationals en overheden over de hele wereld bij het bepalen van beloningsstrategieën voor hun buitenlandse werknemers. 

 

Welke factoren bepalen de kosten van levensonderhoud?

 

Mercer’s 26e jaarlijke Cost of Living onderzoek omvat meer dan 400 steden wereldwijd en meet de vergelijkbare kosten van meer dan 200 goederen en diensten in elke stad. Daarnaast worden andere essentiële factoren meegenomen, zoals valutaschommelingen, kosteninflatie en instabiliteit van de accommodatieprijzen.

 

De Cost of Living ranglijst geeft de kosten weer van meer dan 200 items uit de volgende categorieën:

Voeding

Persoonlijke verzorging

Alcohol en tabak

Huishoudelijke benodigdheden

Kleding en schoeisel

Diensten aan huis

Recreatie en amusement
Hoe aantrekkelijk is uw stad?


De kosten van levensonderhoud zijn een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de tarieven van internationale opdrachten. Om echter concurrentievoordeel te behalen in de wereldwijde ‘war for talent’, buitenlandse investeringen en bedrijven, moeten organisaties de juiste balans vinden tussen kostenbeheersing, de beleving van werknemers en zakelijke behoeften. Er zijn veel extra factoren waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een locatie. Factoren zoals ziekte- en sanitaire normen, veiligheid, onderwijs, klimaat en fysieke afstand kunnen vaak het succes van een buitenlandse opdracht of investering beïnvloeden.
Mercer's Quality of Living Survey biedt objectieve informatie over de levensstandaard van werknemers die naar het buitenland worden gestuurd om te werken. Dit onderzoek biedt belangrijke inzichten voor werkgevers, werknemers, overheden en gemeeenten die hun aantrekkelijkheid willen verbeteren om buitenlands talent, bedrijven en investeringen te lokken.
Connect with your local Mobility consultant 

Download de Cost of Living wereldranglijst 2021

De Cost of Living wereldranglijst 2021 omvat de resultaten van 209 steden over vijf continenten  en meet  de vergelijkende kosten van meer dan 200 punten in elke plaats. 

*Required Fields