Mercer Cost of Living ranglijst 2020

Wat is de beste manier om met expatkosten om te gaan in tijden van onzekerheid? Welke steden zijn het duurst om in te wonen? 

De 26e editie van het Cost of Living onderzoek van Mercer helpt werkgevers bij het navigeren door expatpakketten. De essentiële inzichten uit dit onderzoek zijn in deze tijd van ontwrichting veroorzaakt door de COVID-19-pandemie nóg belangrijker.


Download het Cost of Living rapport 2020

Vul uw gegevens in om de ranglijst te downloaden en meer te leren over de kosten van levensonderhoud in 209 steden over de hele wereld.

*Required Fields

Streven naar een goed evenwicht tussen economische beslissingen en empathie 

Terwijl organisaties nadenken over het aanpassen van hun talent- en mobiliteitsstrategie in de nasleep van COVID-19, streven ze naar een goed evenwicht tussen economische beslissingen en empathie, met een eerlijke compensatie en efficiënte ondersteuning voor hun expats gedurende de crisis. Relevante, betrouwbare informatie over de kosten en locatie van opdrachten is van cruciaal belang voor het nemen van de juiste beslissingen.


Mercer’s jaarlijkse Cost of Living onderzoek is een van de meest erkende en uitgebreide onderzoeken ter wereld op dit gebied en helpt multinationals en overheden bij het bepalen van beloningsstrategieën voor hun buitenlandse werknemers. 


Het onderzoek omvat meer dan 400 steden wereldwijd; de ranglijst van dit jaar omvat 209 steden op vijf continenten en meet de vergelijkbare kosten van meer dan 200 zaken in elke stad, met inbegrip van huisvesting, vervoer, voedsel, kleding, huishoudgoederen en vermaak.

 

 

Highlights van de ranglijst

Hong Kong staat opnieuw bovenaan de lijst van duurste steden voor expats, gevolgd door Ashgabat op de tweede plaats, Tokyo op de derde plaats en Zürich op de vierde plaats. Singapore staat op de vijfde plaats, twee plaatsen lager dan vorig jaar, en New York City stijgt van de negende naar de zesde plaats.

 

Andere steden die in de top 10 lijst van Mercer’s Cost of Living staan,  zijn Shanghai (7), Bern (8), Genève (9) en Peking (10). De goedkoopste steden ter wereld voor expats zijn volgens het onderzoek Tunis (209), met daarboven Windhoek, Tasjkent en Bisjkek op 206.

 

Lees ons persbericht voor meer informatie over de hoogtepunten van de ranking van dit jaar en lees wat de mobiliteitsexperts van Mercer zeggen over de wereldwijde impact van COVID-19 op de kosten van levensonderhoud.Koopgedrag in tijden van de Lockdown

Uit het Cost of Living onderzoek 2020 blijkt dat de pandemie ook ons consumentengedrag heeft beïnvloed. In bepaalde categorieën, zoals het populaire 'comfort food', schoonmaakbenodigdheden en home entertainment, is de vraag relatief toegenomen. Mercer heeft een speciale analyse uitgevoerd gericht op de kosten van deze items op een aantal lokaties. 

 

De onderstaande infographics tonen de resultaten van de analyse.Aantrekkingskracht van de stad

 

Met de impact van COVID-19 is het nog belangrijker voor beslissers om de uitdagingen van globalisering serieus te nemen. Steden moeten informeren, innoveren en concurreren om wonen, werken en investeren aantrekkelijk te maken - de garantie voor de toekomst van een stad. Hoe aantrekkelijk is uw stad?

 

Klik hieronder voor meer informatie over de City Attractiveness-oplossingen van Mercer:


Welke factoren bepalen de kosten van levensonderhoud?


Mercer’s 26e jaarlijke Cost of Living onderzoek evalueert voor het bepalen van de kosten van expatpakketten meer dan 200 goederen en diensten. Daarnaast worden andere essentiële factoren meegenomen, zoals valutaschommelingen, kosteninflatie en instabiliteit van de accommodatieprijzen.
 

De Cost of Living ranglijst geeft de kosten weer van meer dan 200 items uit de volgende categorieën:

 

  • Voeding
  • Alcohol en tabak
  • Huishoudelijke benodigdheden
  • Huisvesting
  • Kleding en schoeisel
  • Diensten aan huis
  • Nutsbedrijven
  • Persoonlijke verzorging
  • Vervoer
  • Recreatie en amusement