Pensioenuitdagingen in beeld
Brexit: Impact op pensioen, salaris en workforce

Navigeren door de onzekerheid en voorbereiden op verandering

De meerderheid van de Britten heeft gekozen voor een EU-exit. Terwijl de exitstrategie van het Verenigd Koninkrijk wordt bepaald en handelsbesprekingen met de EU worden afgerond, schetsen we hier een aantal mogelijke acties voor bedrijven en pensioenfondsen. 

Deze pagina wordt regelmatig ge-update met de laatste ontwikkelingen omtrent de Brexit. Hou deze pagina daarom goed in de gaten voor nieuws over alle implicaties van de EU-referendum uitslag.

Implicaties Brexit voor bedrijven en hun werknemers


Brexit creëert significante politieke, economische en wettelijke onzekerheid op de markt, die waarschijnlijk niet op korte termijn zal verdwijnen. Het is belangrijk om de gebeurtenissen nauwlettend te volgen en om de impact van het referendum voor uw organisatie te analyseren en stappen te overwegen. Mercer helpt u met al uw vragen en bespreekt graag met u de consequenties en vervolgstappen voor uw organisatie.

 • Whitepaper UK verlaat de EU

  De resultaten van het EU referendum voor u op een rij. Lees verder

 • Effect op pensioenfondsen

  De beweeglijkheid van de markt en de algemene onzekerheid maken het belangrijk voor pensioenfondsbestuurders om mogelijke acties te (her)evalueren en risico’s actief te managen. Lees verder

 • Brexit implicaties voor beleggers

  Hoe kunt u uzelf beschermen tegen marktvolatiliteit? Lees verder

 • Presentatie Key Issues voor Werkgevers

  Mercer heeft voor u een handzame presentatie opgemaakt die u kunt gebruiken om uw organisatie op de hoogte te stellen van de impact van de Brexit. Bekijk de presentatie

Neem contact met ons op

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

*Verplicht veld