Voorzichtig optimisme overheerst, ondanks tegenwind

De post-pandemische wereldeconomie biedt uitdagingen voor organisaties. Business Leaders vertrouwen op hun ervaring in eerdere crises, in voorbereiding op een turbulent 2023. Hoge inflatiepercentages, een dreigende recessie, tekorten aan talent, verstoringen in de toeleveringsketen en geopolitieke spanningen vormen samen de perfecte storm. En al deze gebeurtenissen hebben impact op zowel lokale als wereldwijde markten.

 

Bestuurders staan ​hierdoor ​voor moeilijke keuzes. Moeten ze investeren in de toekomst of nu kosten besparen? Moeten ze zich richten op meer efficiëntie op de werkvloer, de bescherming van de gezondheid en talentontwikkeling, of moeten ze snijden in het personeelsbestand en de lonen matigen? Zou het zinvol zijn om delen van hun bedrijf te verkopen en zo kapitaal vrij te maken om meer impact te maken? Of moeten ze strategische partnerschappen vergroten?

Talent is een belangrijk aandachtsgebied voor CEO's en CFO's


50%

van de executives denkt dat hun huidige talentmodel tekort gaat schieten

Slechts 35%

 van de executives heeft er vertrouwen in dat ze de talentbehoeften snel kunnen op- en afschalen

 

57%

van de organisaties is van plan personeel te ontslaan, vooral in sectoren met hevige onderlinge concurrentie


Ondanks de uitdagingen, zijn executives optimistisch. Ze menen dat de vraag bij hun klanten zal groeien en dat hun bedrijven de storm doorstaan. Maar dit optimisme van de C-suite over het aanpassingsvermogen van hun talenten neemt niet weg dat hun vermogen om het personeelsbestand op en af ​​te schalen tekortschiet. Lessen uit eerdere recessies en zelfs hoge-inflatieomgevingen zijn niet genoeg zijn om 2023  door te komen én te groeien. Personeelsprocessen en talentmodellen moeten grondig heroverwogen worden, en er is meer  focus nodig op gezondheid en productiviteit van medewerkers. Alleen dan kunnen zowel medewerkers als organisaties slagen in 2023.

 

Download de resultaten van onze Executive Outlook-enquête om te zien wat de verwachtingen zijn van meer dan 400 internationale CEO's en CFO's van 2023 en welk effect die hebben op hun bedrijfs- en personeelsstrategieën.

 

Bekijk de infographic en download het rapport.

 

 

Download het rapport

Download Mercer's 2023 Executive Outlook rapport.

*Verplicht veld