M&A Readiness Research Series 3.0: Culture in Transactions

M&A Readiness Research Series 3.0 | Mercer

Legal Newsflash

Uitgelekt concept pensioenakkoord

Afgelopen woensdag 30 mei, berichtte De Telegraaf over een uitgelekt concept pensioenakkoord tussen werkgeversverenigingen en vakbonden (hierna sociale partners). Zowel VNO-NCW als de vakbonden hebben direct aangegeven dat er nog géén sprake is van een (langverwacht) pensioenakkoord.

Daarbij is het wachten nog op het advies van de SER, over de toekomst van het pensioenstelsel. Volgens onder meer PensioenPro, heeft minister Koolmees van Sociale Zaken laten weten eerst het SER-advies af te wachten, voordat hij een reactie geeft op het uitgelekte conceptpakket van pensioenmaatregelen van werkgevers en vakbonden. Het uitgelekte concept pensioenakkoord laat wel zien dat er achter de schermen druk is doorgewerkt aan een nieuw pensioenstelsel. Dit biedt dus mogelijkheden! Graag delen wij hierbij onze mening over de, wat ons betreft, belangrijkste zaken.

In het “concept pensioenakkoord” wordt ingegaan op vier onderdelen. Klik op het betreffende onderdeel en lees meer over het onderdeel en Mercers visie hierop.

Onderdeel A betreft met name de AOW-leeftijd en de wens om VUT-regelingen opnieuw te faciliteren. 

Onderdeel B betreft het pensioencontract waarvoor kan worden gekozen (voor de tweede pijler). 

Onderdeel C betreft de doorsneesystematiek

Onderdeel D gaat specifiek over ZZP-ers. 

Hoe wij u kunnen helpen

Het is aan te raden om niet te wachten tot de inkt van een definitief pensioenakkoord droog is en u alvast voor te bereiden. Het biedt u voldoende stof tot nadenken: Geeft u een compensatie voor afschaffing doorsneesystematiek? Zo ja, hoe gaat u deze invullen? Blijft u bij uw huidige pensioencontract, gaat u over naar het nieuwe pensioencontract of is wellicht invulling via de WVP voor u een optie? 

  Gelukkig staat u er niet alleen voor. Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met één van onze consultants door de onderstaande gegevens in te vullen. Wij nemen binnen drie dagen contact met u op.
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.