Mercer | 10e pensioenfondsenseminar van Mercer

Mercer | 10e pensioenfondsenseminar van Mercer

Evenement

10e pensioenfondsenseminar van Mercer - Er valt veel te ontdekken

Mercer nodigt u van harte uit voor het 10e pensioenfondsenseminar op dinsdag 11 oktober 2016 in Madurodam, Den Haag, dé plek om te zien waar een klein land groot in is: niet alleen de Deltawerken, de Rotterdamse haven, maar ook ons pensioenstelsel!

Van pensioenkortingen tot heroriëntatie: er valt veel te ontdekken

Tijdens deze jubileumeditie gaan we in op vertrouwen. Het pensioenlandschap heeft te maken met continue - verwachte en onverwachte- veranderingen: Brexit, klimaatverandering, nieuwe  wetgeving en aanpassingen  van het pensioenstelsel. Al deze veranderingen, en de toegenomen kans op korten, leiden tot een afname in het vertrouwen van deelnemers in pensioenfondsen.  Hoe kunt u er voor zorgen dat uw deelnemers blijven vertrouwen in een goed pensioen in een onzekere tijd? Overzien en begrijpen we wel voldoende wat er gebeurt? Maar vooral: wat er móet gebeuren? Ongetwijfeld hebt u het afgelopen jaar vaak stilgestaan bij deze vragen. Ook wij hebben niet het pasklare antwoord, maar wij gaan u wel een aantal belangrijke handvatten meegeven en laten u behandelmethodes ontdekken.

Vertrouwen in de toekomst van ons pensioenstelsel

Vertrouwen heeft ook te maken met de toekomst van ons pensioenstelsel. Daar waar in het buitenland met bewondering wordt gekeken naar ons stelsel, woedt er binnen ons kleine landje een heftige discussie over dit onderwerp. Een vernieuwing van ons pensioenstelsel staat in de startblokken. Wat kunt u verwachten? Mercer zal haar deskundige licht laten schijnen over deze discussie. Alvast een korte preview? In 7 geanimeerde videos leggen wij op begrijpelijke wijze uit hoe het pensioenstelsel zal moeten wijzigen om toekomstbestendig te blijven. Bekijk de videos.

Header Header
 

 

Programma

11:00 - 12:45          Vrije toegang miniatuurpark (optioneel) en inloop seminar met lunch (vanaf 12:00 uur)
12:45 - 13:00 Welkom door de dagvoorzitter
13:00 - 14:15 Vertrouwen in de markt; Van beleggingsbeleid naar pensioenplanning, naar DC en het APF
14:15 - 15:00 De impact van klimaatverandering op uw beleggingsportefeuille
15:00 - 15:30 Pauze
15:30 - 16:15 Victor Lamme over neuromarketing en de pensioenfondssector
16:15 - 17:00 De toekomst van ons pensioenstelsel
17:00 - 17:15 Afsluiting
17:15 - 20:00 Borrel en diner (optioneel)Let op: Wij presenteren onze evenementen voor onze klanten, potentiële klanten en andere belanghebbende partijen, maar behouden ons het recht voor om deelname van werknemers van concurrerende bedrijven te weigeren.