MARC HEEMSKERK ACTUARIS VAN HET JAAR

27 september 2016

Nederland, Amsterdam


Amstelveen, 27 september 2016 – Actuarieel Podium heeft Marc Heemskerk van adviesbureau Mercer uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2016. De prijs is een initiatief om actuarieel specialisten die een duidelijke voortrekkersrol vervullen in de profilering van de actuariële beroepsgroep, publiek te waarderen. Heemskerk ontving de prijs op de Actuarisdag in Zeist.


Marc Heemskerk nam het op tegen John Smolenaers van Deloitte Benefits & Pension Advisory. De jury beoordeelde hen op basis van hun bijdrage aan het actuariële vakgebied, maatschappelijke relevantie en herkenbaarheid en visie op het vak. Marc Heemskerk is sinds 1992 werkzaam bij Mercer als adviseur en certificeerder. Zijn duidelijke en heldere manier van communiceren over complexe zaken zoals FTK en de haalbaarheidstoets wordt door klanten en collega’s zeer gewaardeerd. Martin Meerkerk, Market Leader Mercer Benelux: ‘Marc is een visionair in het vakgebied. Zijn gedachtengoed voor en visie op het nieuwe pensioenstelsel is vanwege de grote maatschappelijke relevantie een veel gepubliceerd onderwerp. Dit gedachtengoed, waarvoor Marc ook al een aantal jaar veel lof ontvangt op het jaarlijkse pensioenfondsenseminar van Mercer, is inmiddels doorgedrongen tot de SER.’


Felicitaties aan John Smolenaers


Uiteraard ook welverdiende felicitaties aan John Smolenaers voor zijn nominatie en erkenning voor zijn continue bijdrage aan positieve veranderingen binnen de actuariële branche.


Leiderschap en kennis overbrengen belangrijke eigenschappen voor actuaris


De jury bestaat uit zes personen met verschillende achtergronden die te maken hebben met actuarissen en het actuariële vakgebied. Bij de Actuaris van het Jaar Prijs wordt onder meer gekeken naar welke rol de genomineerde speelt binnen de actuariële beroepsgroep. Daarnaast worden leiderschap en kennis overbrengen als steeds belangrijker aspecten beschouwd voor actuarissen.


Over de Actuaris van het Jaar Prijs


De Actuaris van het Jaar Prijs is een initiatief om actuarieel specialisten, die een duidelijke voortrekkersrol vervullen in de profilering van de actuariële beroepsgroep, publiek te waarderen en een platform te bieden ter versterking van hun activiteiten. Voor De Actuaris van het Jaar Prijs kan iedereen die op één of andere wijze actief is in het actuariële vakgebied worden voorgedragen, zoals actuarieel analisten, actuarissen (al dan niet lid van het Actuarieel Genootschap) financial riskmanagers en anderen. De uitreiking van de prijs vindt in beginsel jaarlijks in het najaar plaats. De prijs voor de winnaar bestaat uit een sculptuur, een interview in een gerenommeerd nieuwsmedium en een  oorkonde; de titel “Actuaris van het Jaar” mag publiekelijk worden gebruikt in alle vormen van communicatie, met als toevoeging het jaar waarin de titel is verworven.