DAVID SANDERSE BENOEMD ALS CEO BIJ MERCER NEDERLAND

30 maart 2017

Nederland, Amsterdam


David Sanderse (1965) treedt op 3 april 2017 in dienst als CEO van Mercer Nederland. David volgt Martin Meerkerk op, die eind maart met pensioen gaat. Als CEO zal David zich gaan richten op het verder uitbouwen van de positie van Mercer in de Nederlandse markt.  


David Sanderse: ‘’Het is mijn streven om Mercer naar een volgend niveau op de Nederlandse markt te tillen. Mercer is kennisleider in haar vakgebied en daar worden we ook voor gewaardeerd. Met alles wat Mercer zowel in Nederland als internationaal in huis heeft is er ruimte voor verdere ontwikkeling van ons bedrijf in een markt die sterk in beweging is. Werkgevers en medewerkers moeten steeds meer zelf de verantwoordelijkheid nemen op het gebied van gezondheid, pensioenen en het creëren van een optimale werkomgeving. Ik maak het mijn missie om met de specialisten binnen Mercer onze klanten hierin optimaal van dienst te zijn de komende jaren. Maar ik ga eerst mijn nieuwe collega’s uitgebreid leren kennen om zo met elkaar Mercer’s visie en richting voor de toekomst te bepalen.”   


25 jaar ervaring

Voor zijn start bij Mercer was David CFO en Managing Director bij Abellio Group, onderdeel van NS. Tevens is hij niet-uitvoerend bestuurder en lid van de Raad van Commissarissen van Staalbankiers. Daarvoor was hij dertien jaar werkzaam bij Achmea, waarvan negen jaar als Voorzitter van de Internationale Divisie. Eerder werkte David ook voor McKinsey & Company en Royal Dutch Shell Group. 


In zijn loopbaan van ruim 25 jaar heeft David uitgebreide bedrijfservaring opgedaan op het gebied van algemeen, financieel en verzekeringsmanagement, maar ook van fusies en overnames en consulting. David studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft tevens een MBA gehaald aan INSEAD in Fontainebleau. Zelf zegt David dat zijn carrière en opleiding in deze nieuwe rol bij Mercer samenkomen.


Nicolai Berg, CEO Mercer Noord Europa: “David Sanderse is een echte aanwinst voor Mercer Nederland. Zijn kennis op het gebied van verzekeringsmanagement en ruime bestuurservaring zullen goed van pas komen. Zijn trackrecord in het bepalen van de juiste strategische prioriteiten is bewonderenswaardig. Wij zijn trots op deze nieuwe aanwinst!”


Over Mercer

Mercer is een vooraanstaande mondiale aanbieder van advies op het gebied van Health, Wealth en Career. De consultants van Mercer bieden de klant ondersteuning bij het oplossen van complexe vraagstukken ten aanzien van arbeidsvoorwaarden en menselijk kapitaal, en bij het ontwerpen en beheren van ziektekostenregelingen, sociale voorzieningen en pensioenen. Mercer heeft meer dan 22.000 mensen in dienst, verspreid over ruim 44 landen. Mercer is onderdeel van Marsh & McLennan Companies (MMC), waar ook Marsh en Oliver Wyman deel van uit maken. Kijk voor meer informatie op www.mercer.nl. Volg ons ook op Twitter en LinkedIn.  


CONTACT INFORMATION