DAVID SANDERSE NIEUWE CEO MARSH NEDERLAND

11 12 2018

Amstelveen, Nederland


Amstelveen , 11 december 2018 – David Sanderse wordt CEO van Marsh Nederland. Hij combineert de functie met zijn huidige rol als CEO van Mercer Nederland. Met Sanderse als CEO willen Marsh en Mercer de waardepropositie en diensteverlening voor hun klanten versterken.


Met ingang van 1 januari start David Sanderse met zijn functie als CEO van Marsh Nederland, onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad en goedkeuring door toezichterhouder AFM. Na acht jaar werkzaam te zijn geweest als Marsh CEO wordt Focko Dorhout Mees Non-Executive Chairman van Marsh Nederland. Marsh en Mercer kijken ernaar uit om samen hun klanten de beste dienstverlening te bieden.


Meer dan 25 jaar ervaring
Sanderse is in april 2017 in dienst getreden bij Mercer en heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van financieel- en verzekeringsmanagement , consulting, fusies en overnames. Voordat David in dienst trad bij Mercer was hij CFO en Managing Director bij Abellio Group, onderdeel van Nederlandse Spoorwegen (NS). Sanderse was dertien jaar werkzaam bij verzekeraar Achmea, waarvan negen jaar als Managing Director van de internationale divisie. Voorafgaand aan zijn dienstverband bij Achmea werkte David bij McKinsey & Company en Royal Dutch Shell Group.


Over Marsh & McLennan Companies


Met bijna 65.000 collega's en een jaarlijkse omzet van meer dan $ 14 miljard, helpt Marsh & McLennan klanten in een steeds dynamischere en complexere omgeving via haar toonaangevende bedrijven, waaronder Marsh, Guy Carpenter, Mercer en Oliver Wyman. Marsh is een wereldwijde professionele dienstverlener op het gebied van risk, strategy and people. Mercer levert advies en technologie-gedreven oplossingen die organisaties helpen om te voldoen aan de health, wealth en career van een veranderende arbeidsmarkt. Meer dan 23.000 Mercer medewerkers zijn verspreid over 130 kantoren in meer dan 44 landen. Oliver Wyman is een wereldwijde leider in management consulting en combineert diepgaande branchekennis met gespecialiseerde expertise in strategie, operaties, risicobeheer en organisatietransformatie. Met kantoren in meer dan 50 steden in 30 landen, helpen de 4.700 professionals van Oliver Wyman klanten hun bedrijf te optimaliseren, hun activiteiten en risicoprofiel te verbeteren en hun organisatorische prestaties te versnellen om de meest aantrekkelijke kansen te benutten. Volg Mercer op Twitter, LinkedIn en Facebook en Oliver Wyman op LinkedIn, Twitter en Facebook.


CONTACT INFORMATION