Mercers Pensioenfondsenseminar 2018: Het Pensioen Van De Toekomst

22 november 2018  Netherlands, Rotterdam

|

 • EVENT

  Tijdens Mercers 12e pensioenfondsenseminar 'Het pensioen van de toekomst' gaan wij graag weer met u in gesprek over de belangrijke thema’s voor u als pensioenfondsbestuurder.  Agenda
  13.30 - 14.00 uur: Ontvangst

  14.00 - 14.15 uur: Welkom
  David Sanderse, CEO Mercer Nederland

  14.15 - 15.15 uur: Pensioen 2020, the story continues! 
  Door Marc Heemskerk, Pensioen expert Mercer Nederland. 
  Waar staan we? Wat kunnen we doen om ons stelsel nog beter te maken?   15.15 - 15.30 uur: Korte pauze

  15.30 - 16.15: Is inflatie-hedging een optie
  De kerninflatie in de EU is nog op een laag niveau, maar dat betekent niet dat een hoge inflatie tot in lengte van dagen achterwege blijft. Pensioenfondsen zouden juist nu inflatiescenario’s serieus moeten meenemen bij het vaststellen van strategisch beleid en bij de beleggingsbeslissingen. Hoe doet u dat? En met welke categorieën kunt u inflatierisico afdekken? 

  16.15 - 17.00 uur: Paneldiscussie IORP II
  Geleid door Jolanda Vink, Expert Risicomanagement Mercer Nederland.
  Nog een paar maanden en dan moeten pensioenfondsen voldoen aan de IORP II wet- en regelgeving.  In IORP II worden onder andere de invulling van een drietal sleutelfuncties, de vereiste van integraal risicomanagement en de uitvoering van een verplichte eigenrisicobeoordeling beschreven. Wat is de invloed van de aanvullende regelgeving voor de governance voor uw pensioenfonds? Hoe gaat u de drie sleutelfuncties invullen? Hoe beïnvloedt het uw integraal risicomanagement? Waar loopt u tegenaan bij de implementatie? Wij zijn benieuwd hoe uw pensioenfonds vaart met de implementatie en willen u vragen onze korte enquête te in te vullen. Dit kost naar verwachting 10 tot 15 minuten van uw tijd. De resultaten hiervan zullen wij, uiteraard anoniem, presenteren tijdens het seminar.


  Klik hier om naar de enquête te gaan.


  Reserveer een plek door rechtsboven op ‘registreer nu’ te klikken.


Datum
Donderdag, 
22 november, 2018

Tijd
13:30 - 18:00

Locatie 
https://www.drijvendpaviljoen.nl/
Tillemakade 99
3072 AX Rotterdam

Openbaar vervoer
Vanaf Rotterdam Centraal kunt u zowel met de metro (lijn D, richting De Akkers) als met de tram (lijn 20, 23 en 25) reizen en met Randstadrail (metrolijn E, richting Slinge). de uitstaphalte is voor zowel de metro als tram ‘Wilhelminaplein’. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft u een OV-Chipkaart nodig.

Parkeren
Parkeren in parkeergarage Seatle Boston wordt vergoed.

Contact