Pensioenen en beleggen

Pensioenmonitoring

Omgaan met de complexiteit van uw pensioenregeling

In het steeds veranderende landschap van pensioenen, is continue expertise en behoedzaamheid noodzakelijk om pensioenregelingen te bieden die competitief, kostenefficient en in lijn met de huidige wetgeving zijn. Met de nieuwe aanbieders in de markt (lees alles over het algemeen pensioenfonds), de transitie van DB naar DC regelingen, de verhoging van de pensioenlasten door de lage rentestand en de veranderende wetgeving, wordt het continu monitoren van uw pensioenregeling alleen maar belangrijker. Mercer biedt u een oplossing, waarbij rekening gehouden wordt met uwr werknemers, HR en de Finance afdeling.

 

Het belang van monitoring

Voor de opbouw en verzekering van de pensioenen van uw werknemers betaalt u een aanzienlijke premie en u verwacht dat uw pensioenzaken goed geregeld zijn. Vanwege de complexiteit van de materie bent u echter niet altijd in staat de pensioenuitvoerder te controleren en te monitoren. U wilt er van uit gaan dat alles in orde is, maar hoe kunt u hier zeker van zijn? Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en uit verschillende praktijkvoorbeelden blijkt dat het noodzakelijk is om uw pensioenregeling te monitoren en op onderdelen te controleren. Hiermee voorkomt u onverwachte tegenvallers, schadevergoedingen of onjuist of beperkt geïnformeerde werknemers. In een periode waarin toenemende pensioenlasten, toenemende regelgeving, wettelijke zorgplicht richting werknemers en complexiteit van pensioenregelingen aan de orde zijn, wilt u het overzicht houden.

Hoe Mercer kan helpen

Wij helpen u met het controleren en monitoren van uw pensioenregeling en pensioenuitvoerder. Van het ondersteunen bij pensioencontrolewerkzaamheden tot aan het beheren, administreren en communiceren van uw werknemersvoorzieningen. Onze dienstverlening ontlast u zoveel mogelijk en beperkt uw aansprakelijkheid. Wij helpen u kosten-efficiënt met zaken die echt belangrijk zijn. U bespaart kostbare tijd en wint aan inzicht in deze complexe en vaak stugge materie. Zo krijgt en houdt u grip op uw pensioenregeling.

Gerelateerde dienstverlening

Pensioenplanning

Medewerkers die minder financiële zorgen en zaken hebben die hen afleiden zijn geconcentreerder, meer betrokken en productiever.
Lees meer

Met Pensioenplanning van Mercer biedt u uw werknemers een innovatieve en gebruikersvriendelijke manier om inzicht en overzicht te krijgen in het door hun opgebouwde netto inkomen op pensioendatum. Zo geeft u uw werknemers zekerheid over hun financiële situatie.

Werknemersvoorzieningen

Wijzigingen in de wet- en regelgeving omtrent de sociale zekerheid van medewerkers, zorgen ervoor dat u uw werknemersvoorzieningen opnieuw tegen het licht moet houden.
Lees meer

Bij Mercer geloven we niet in één standaardoplossing voor iedereen. In nauwe samenwerking met klanten identificeren wij pijnpunten en ontwikkelen vervolgens een duidelijk gedefinieerd beleid en een systematisch proces op maat.

Actuaris van het jaar 2016

Actuarieel Podium heeft Marc Heemskerk uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2016. Hij ontving de prijs op 27 september op de Actuarisdag in Zeist.
Lees meer

De Actuaris van het Jaar Prijs is een initiatief om actuarieel specialisten, die een duidelijke voortrekkersrol vervullen in de profilering van de actuariële beroepsgroep, publiek te waarderen en een platform te bieden ter versterking van hun activiteiten.

  Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.