Mercer | Beleggingsadvies

Pensioenen en Beleggen

Beleggingsadvies


Portefeuillespreiding is een principe waar alle beleggingsprofessionals het over eens zijn. Maar hoe moet dit worden uitgevoerd? Het antwoord is niet eenvoudig. Voor beleggers met langetermijndoelstellingen, zoals family trusts, pensioenfondsen, DB-pensioenregelingen, institutionele beleggers, familiefondsen, of vermogende beleggers, levert een benadering van diversificatie en alternatieve beleggingen resultaten op.

"Alternatieve beleggingen en diversificatie zijn de beste manier om portfefeuilles te beschermen tegen het risico van aandelen en obligaties die op hetzelfde moment slecht presteren."

Alternatieve beleggingen en diversificatie bieden een solide mogelijkheid om te beschermen tegen aandelenvolatiliteit, inflatie af te dekken en betere rendementen te realiseren. In het verleden is gebleken dat alternatieve beleggingen over het algemeen een rendement realiseren dat 1%–3% boven dat van aandelen ligt, terwijl zij gekoppeld zijn aan beleggingen die automatisch meebewegen met de inflatie, zoals onroerend goed, staatsbeleggingsinstrumenten en nutsbedrijven.

Mercer heeft uitgebreide ervaring in alternatieve beleggingen

Bij Mercer onderzoeken, adviseren en implementeren we al meer dan 20 jaar alternatieve beleggingen. Wij helpen klanten de juiste fondsbeheerders te identificeren op basis van de risico-rendementsvereisten, en wij hebben aanzienlijke ervaring in het helpen van klanten bij het opbouwen van een passende portefeuille die aansluit bij hun behoeften.

Een alternatieve visie op de wereld

De wereldwijde aanwezigheid van Mercer geeft ons de mogelijkheid de complexe en dynamische markt voor alternatieve beleggingen en diversificatie nauwlettend te volgen. Momenteel volgen wij meer dan 2.000 verschillende alternatieve beleggingen wereldwijd.

Specialisten

Hoewel Mercer gespecialiseerd is in het leveren van onderzoek, begeleiding en uitvoering van alternatieve-beleggingsstrategieën, is dat slechts een deel van onze meeromvattende beleggingsactiviteiten. Wij hebben de capaciteiten om samen te werken met klanten en een holistisch plan samen te stellen — een plan dat beoogt risico's te verminderen en tegelijkertijd rendementen te maximaliseren.

Hoe Mercer kan helpen

Mercer beleggingsadvies levert een solide manier om te beschermen tegen aandelenvolatiliteit, inflatie af te dekken en betere rendementen te realiseren.

Gerelateerde diensten en evenementen

Global Portfolio Toolkit

Maak diversificatie en het bepalen van uw illiquiditeitsbudget onderdeel van uw strategisch beleggingsbeleid.
Lees meer

Mercer heeft een tool ontwikkeld om inzicht te geven in de diversificatie van uw beleggingsportfolio. Wereldwijde risico-analyses komen samen in deze tool, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor een beleggingsbeleid passend bij uw onderneming of pensioenfonds.

Investeren in een tijd van klimaatsverandering

Het onderzoeksrapport, “Investing in a time of climate change” beschrijft acties voor beleggers om het neerwaartse risico van klimaatverandering te managen en met welke beleggingscategorieën hiervan geprofiteerd kan worden.
Lees meer

Klimaatverandering heeft grote impact op het rendement van beleggers. Nieuw onderzoek van Mercer over de impact van klimaatveranderingen op beleggingen, dwingt beleggers om de samenstelling en risico’s van hun portefeuilles te herzien.

Risicobeheer Pensioenfondsen

De dekkingsgraden van pensioenfondsen staan onder druk, en het is noodzakelijk een effectieve strategie voor risicobeheer te ontwikkelen en uit te voeren.
Lees meer

Mercer biedt klanten een holistische benadering van pensioenrisicobeheer — één die de strategie in lijn brengt met de totale dekkingsgraad van de pensioenregeling. De pensioenrisicoconsultants van Mercer zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van verschillende geavanceerde strategieën.

 Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld
Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
Uw rol is verplicht
Organisatie is verplicht
Industrie is verplicht
E-mail is verplicht E-mail is ongeldig
Phone number is required
Bedrijfsnaam is verplicht
Land is verplicht
Maximaal 250 karakters

Ik wil graag meer informatie over de producten, diensten en aanbiedingen van Mercer ontvangen. Ik begrijp dat ik op elk moment kan uitschrijven.

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Foutmelding. Check alstublieft alle velden, en probeer nogmaals..

Dank u wel, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op