Mercer | Strategisch en Actuarieel Advies

Pensioenen en Beleggen

Strategisch en Actuarieel Advies


Wie tegenwoordig een Defined Benefit pensioenregeling beheert, wordt geconfronteerd met aanhoudende risico's en een veranderende realiteit: marktvolatiliteit, onzekere verplichtingen, veranderende regelgeving en druk om kosten en premies te verlagen. Hierin succesvol zijn vereist een wendbare strategie en een flexibel proces om dynamisch te kunnen reageren op de marktomstandigheden en kansen te benutten terwijl risico's en kosten worden beheerst.

Onze dienstverlening in beeld

Mercer's teambenadering

Klanten van Mercer ontvangen advies op maat en innovatieve oplossingen van gespecialiseerde actuarissen. Onze actuarissen worden hierbij ondersteund door ervaren consultants, analisten, en specialisten op het gebied van pensioenstrategie, beleggingsactiviteiten, manageronderzoek en meer.  

De omvang van de bedrijfsactiviteiten van Mercer zorgt ervoor dat wij het team dynamisch kunnen uitbreiden om de juiste specialisten te verzamelen voor uw specifieke uitdagingen. Wij leveren oplossingen die afgestemd zijn op de behoeften van onze klanten. Voor multinationals levert Mercer consistent beheer en uitvoering, ongeacht het land of de specialiteit.

Verbeteren van vrije reserves en verkleinen van risico's

Groei van het vermogen ten opzichte van de verplichtingen is een belangrijk instrument om Defined Benefit-regelingen te helpen de uiteindelijke verplichtingen en financieringsdoelstellingen te realiseren. Dit vereist effectieve capaciteiten op het gebied van portefeuilleopbouw. Ons beleggingsteam onderzoekt de grotere en kleinere beleggingscategorieën en markt/rendementsdrivers met als doel een optimaal strategisch plan te creëren voor het realiseren van de doelstellingen voor reservegroei bij een passend risicoprofiel. Door onze ervaring en kennis van de markt en van vermogensbeheerders kunnen wij een portefeuille van vermogensbeheerders en fondsen opbouwen om deze strategische allocatie op een kosteneffectieve manier uit te voeren en het potentiële rendement te verbeteren. Tegelijkertijd is een diepgaand inzicht in de drivers van de waarde van de verplichtingen en van veranderingen cruciaal voor het beheren van het totale pensioenrisico. Ons gespecialiseerde pensioenrisicoteam en onze diepgaande en brede actuariële ervaring maken het mogelijk dat wij onze klanten een werkelijk allesomvattende oplossing kunnen bieden.

Innovatie door grondig onderzoek

Cruciaal voor al onze werkzaamheden is ons commitment aan onderzoek en innovatie.  Manageronderzoek, geavanceerde risico- en factormodellering, dynamische assetallocatie en risicobudgettering pensioenreserves horen bij de belangrijkste gebieden waarop wij positieve resultaten creëren voor onze DB-klanten. Ons doel is inzicht en analyses te leveren die u vandaag helpen morgen te begrijpen.

Hoe Mercer kan helpen

Mercer kan helpen bij het succesvol beheer van aanhoudende risico's, het bepalen van de strategie van de toekomst en neemt u werk uit handen in de dagelijkse praktijk.

Gerelateerde dienstverlening

DC pensioenregelingen

DC-regelingen, de gevolgen voor werkgever en medewerkers.
Lees meer

Voor werkgevers betekenen DC-pensioenregelingen dat zij vrij zijn van financiële volatiliteit, traditionele pensioenrisico's, marktvolatiliteit en financiële onzekerheid op de lange termijn; ze leiden echter ook tot nieuwe risico's en verantwoordelijkheden voor de werkgever.

Risicobeheer Pensioenfondsen

De financiële positie van pensioenfondsen heeft recent extreme schommelingen doorstaan, die waarschijnlijk nog in de nabije toekomst zullen aanhouden.
Lees meer

Mercer biedt klanten een holistische benadering van pensioenrisicobeheer — één die de strategie in lijn brengt met de totale dekkingsgraad van de pensioenregeling. De pensioenrisicoconsultants van Mercer zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde strategieën.

Heroriëntatie Pensioenuitvoering

U denkt wellicht na over de ideale uitvoeringswijze van uw pensioen, waarbij er verschillende scenario's mogelijk zijn. Mercer heeft een methode ontwikkeld die u ondersteunt bij de heroriëntatie en zoektocht naar een toekomstscenario dat past bij uw ondernemingspensioenfonds.
Lees meer

Met de Game Changer van Mercer krijgt u op interactieve, spelende wijze inzicht in de toekomst van uw ondernemingspensioenfonds. In één dagdeel krijgt u een uiteenzetting van de verschillende toekomstscenario’s, kiest u de scenario’s die het beste bij u passen, en worden uw argumenten en beweegredenen vastgelegd voor verslaglegging (voor bijvoorbeeld toezichthouders).

 Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld
Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
Uw rol is verplicht
Organisatie is verplicht
Industrie is verplicht
E-mail is verplicht E-mail is ongeldig
Phone number is required
Bedrijfsnaam is verplicht
Land is verplicht
Maximaal 250 karakters

Ik wil graag meer informatie over de producten, diensten en aanbiedingen van Mercer ontvangen. Ik begrijp dat ik op elk moment kan uitschrijven.

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Foutmelding. Check alstublieft alle velden, en probeer nogmaals..

Dank u wel, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op