Mercer | M&A Due Diligence

Fusies en Overnames

Bij Mercer kennen we het belang van due diligence


In een verkopersmarkt verlopen de transacties snel; deals worden met minder informatie gesloten dan wat ideaal zou moeten en de risico's zijn hoog. In een kopersmarkt is alles omgekeerd, maar niet exact. De vereisten op het gebied van due diligence lopen aanzienlijk uiteen voor private-equity- en strategische kopers. De interesses van een financiële koper kunnen beperkt zijn tot enkel de risico's die invloed hebben op de waardering, terwijl zakelijke kopers aan factoren moeten denken die gevolgen hebben op de lange termijn

Due Diligence en het proces

Het leveren van due diligence voor deze dynamische markt vereist concrete, praktische en tactische ervaring. Bij Mercer hebben wij een uitgebreide routekaart ontwikkeld om klanten te begeleiden in het fusie- en overnametraject. Wij hebben kaders opgezet die klanten helpen risico's te herkennen en potentiële financiële, fiscale, juridische, operationele en administratieve valkuilen te onderzoeken. Door onze HR-expertise kunnen wij risico's op het gebied van menselijk kapitaal identificeren, met inbegrip van remuneratie van management teams en belangrijke medewerkers, pensioenrisico's, hoog personeelsverloop, moeilijke arbeidsrelaties en lokale regelgeving.

Reverse due diligence

De verkoopkant van een transactie verschilt aanzienlijk van de koopkant. Verkopers moeten een evenwichtige, objectieve visie hebben op de voorgenomen transactie om problemen en waarschuwingssignalen correct te identificeren — en dat is iets wat lastig is voor veel verkopers. Mercer helpt verkopers beschermingsconstructies en risico's te identificeren en passiva te kwantificeren, zodat zij problemen proactief kunnen verminderen of ongedaan maken teneinde de monetisatie bij verkoop te maximaliseren.

Wereldwijde middelen en beperkte tijd

De wereldwijde aanwezigheid van Mercer zorgt ervoor dat wij due-diligence-experts binnen 24 uur op locatie kunnen hebben. Beschikken over mensen die de taal spreken en de lokale wetten kennen, is een onmiskenbaar voordeel. Hierdoor kunnen wij snel en nauwkeuriger een due diligence uitvoeren, wat van vitaal belang is in een verkopersmarkt.

Echte oplossingen

Mercer levert nuchtere, tijdige en gedetailleerde informatie aan kopers en verkopers, zowel voor private-equityfirma's als bedrijven. In tegenstelling tot bedrijven die due diligence op HR-gebied slechts als een extra dienst leveren, is het voor ons een kerncompetentie. Wij beschikken over ervaring uit de eerste hand, soms met moeite verworven in het hele spectrum van HR-disciplines, en wij hebben natuurlijk het vermogen om due-diligenceonderzoek uit te voeren voor alles wat invloed heeft op de bedrijfsbalans en verband houdt met menselijk kapitaal.

Gerelateerde diensten

M&A Projectmanagement

Het succes van elke fusie of overname vereist een foutloos proces en een grondig begrip van de kritieke bedrijfsvraagstukken vanuit meerdere gezichtspunten.
Lees meer

Mercer heeft de unieke capaciteit zijn PMO-dienstverlening te structureren naar de exacte behoeften van uw organisatie. Wij kunnen de rol spelen van meekijkend adviseur, personeel leveren om uw eigen staf te versterken of het gehele project van begin tot eind beheren, waarbij wij gebruik maken van beproefde processen en ervaringen op basis van duizenden transacties.

Post-Merger integratie

De huidige verkopersmarkt betekent dat er aanzienlijk minder stimulans is voor verkopers om tijd en middelen te steken in het verzorgen van een ordelijke transitie en integratie.
Lees meer

De PMI Consultants van Mercer bieden strategische integratieplanning vanaf dag 1 en helpen organisaties om risico's, tijdschema's en transactiedoelstellingen te bepalen en te behalen. Onze consultants ondersteunen al meer dan 30 jaar duizenden bedrijven.

Private Equity Advisering

Private-equitykopers moeten kunnen reageren met snelheid, wendbaarheid en vertrouwen om het tempo van de huidige verkopers bij te houden.
Lees meer

Weinig bedrijven hebben de unieke ervaring die Mercer heeft. Wij hebben een zeer veelomvattend begrip van het transactieproces. Wij hebben projectmanagementvaardigheden met beproefde methodologieën en tools. Wij zijn ervaren consultants die risico's, taken, tijdschema's en integratie-uitdagingen kunnen identificeren.

 Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld
Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
Uw rol is verplicht
Organisatie is verplicht
Industrie is verplicht
E-mail is verplicht E-mail is ongeldig
Phone number is required
Bedrijfsnaam is verplicht
Land is verplicht
Maximaal 250 karakters

Ik wil graag meer informatie over de producten, diensten en aanbiedingen van Mercer ontvangen. Ik begrijp dat ik op elk moment kan uitschrijven.

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Foutmelding. Check alstublieft alle velden, en probeer nogmaals..

Dank u wel, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op