Mercer | Duurzame Inzetbaarheid

Health and Benefits

Duurzame inzetbaarheid

De pensioen gerechtigde leeftijd gaat omhoog. Dit betekent dat wij steeds langer door moeten werken. Hoe houdt u uw medewerkers fit, productief en inzetbaar tot hun pensioen?

Visie en beleid

Door verschuiving in de sociale zekerheid bent u als werkgever niet alleen moreel verantwoordelijk voor de gezondheid van uw (ex-)werknemers, maar ook financieel. Hoe gezonder en tevredener uw medewerkers zijn, hoe kleiner is de kans dat zij ziek worden en hoe lager de schadelast. Logisch dus, dat u als werkgever regie wilt voeren over de gezondheid van uw medewerkers en de financiële risco's rondom verzuim. 

Een goed beleid rondom duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers vraagt om een holistische visie en aanpak.

Hoe Mercer kan helpen

Mercer ondersteunt u graag met het bepalen van uw beleid, het analyseren en regisseren van gezondheid gerelateerde zaken zoals verzuim, preventieprogramma’s, re-integratietrajecten en bijbehorende geldstromen. Dit doen wij door u te helpen bij bijvoorbeeld:

  • Het inzetten van preventieve zorg om uw medewerkers gezond te houden het welbevinden te stimuleren.
  • Het verkrijgen van meer engagement van werknemers.
  • Tijdig de juiste personele maatregelen te nemen om onnodige kosten te vermijden.
  • Inzicht te verkrijgen in de verschillen in verzuim en arbeidsongeschiktheid per afdeling.
  • Inrichting of optimalisatie van uw eigen verzuimregiemodel met de Bedrijfsarts of Arbodienst.
  • Afstemming van uw collectieve zorgverzekering op de situatie en wensen binnen uw eigen bedrijf.
  • Het voeren van onderhandelingen voor de beste kwaliteit en prijs van diensten en verzekeringsoplossingen zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw werknemers en uw eigen organisatie.

In de praktijk blijkt dat een visie in combinatie met een goede analyse en de juiste regie zich minimaal twee keer terug betaalt.

Aanbod diensten duurzame inzetbaarheid

Gezondheidsportaal

Met het Gezondheidsportaal maken werknemers zelf een stappenplan om tot hun 67e door te werken.
Lees meer

Op basis van vragenlijsten en ‘zelfmanagement’ krijgen zij inzicht in hun gezondheid en werkvermogen. Zo worden medewerkers gestimuleerd om zelf de verantwoordelijk te nemen voor hun duurzame inzetbaarheid. U krijgt als werkgever een overzicht van de situatie per afdeling of bedrijfsonderdeel, zodat u uw gezondheids- en verzuimbeleid kunt vormgeven of aanpassen.

HR Risicoscan

Een analyse, rapportage en advies met betrekking tot alle geldstromen en risico’s rond verzuim en arbeidsongeschiktheid.
Lees meer

Strategisch Personeels Management

Inzicht in de risico’s van uw arbeidskapitaal op management niveau en per functiegroep, inclusief advies.
Lees meer

Verzuimtraining

Wij trainen uw Casemanagers die zich met het verzuim van collega’s bezighouden.
Lees meer

Vanzelfsprekend komen de volgende onderwerpen aan bod: Wet verbetering Poortwachter, eigen regie en het aanspreken op gedrag van hun werknemers. Daarnaast is er gelegenheid tot het inbrengen van casuïstiek.

Selectie arbodienst

Samen met u bepalen wij de gewenste vorm en inhoud van een arbodienst of bedrijfsarts.
Lees meer

Wij onderzoeken voor u welke arbodienst of bedrijfsarts het beste past bij uw aanpak van het verzuimmanagement en de mate van eigen regie die u neemt.

Marktonderzoek zorg

Met onze objectieve marktvergelijkingstool, selecteren wij voor u de beste collectieve zorgverzekeraar.
Lees meer

Wij voeren de onderhandelingen voor de beste kwaliteit en prijs, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw werknemers en optimale aansluiting vindt op uw gezondheidsbeleid.

Intermediar collectieve zorgverzekering

Als intermediair voor uw collectieve zorgverzekering geven wij samen met uw zorgverzekeraar vorm aan/ inrichting van preventieve- en arbeid-gerelateerde zorg en de financiering hiervan.
Lees meer

Pensioenplanning

Medewerkers krijgen met de Pensioenplanning van Mercer inzichtelijk wat zij (en hun partner) aan pensioen hebben opgebouwd en wat de netto inkomsten en uitgaven zijn op de pensioendatum.
Lees meer

Via de innovatieve online applicatie Pensioenpod krijgen zij een beknopt en toch volledig overzicht zonder dat een ‘schoenendoos vol brieven en polissen’ nodig is. U als werkgever ontvangt periodieke rapportages over de bevindingen. Dit kunt u gebruiken om de pensioenregeling en/of andere arbeidsvoorwaarden te verbeteren.

  Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.