Verantwoord en Duurzaam Beleggen

Door global awareness, schommelingen op de financiële markt, klimaatverandering en de eisen van deelnemers en aandeelhouders, maken steeds meer multinationals en pensioenfondsen verantwoord beleggen tot een speerpunt en stemmen hun beleid daar op af. De lat gaat omhoog: zij letten niet alleen op een goed rendement tegen redelijke kosten en risico’s, er wordt ook vaker gekeken of bedrijven voldoende aandacht hebben voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Men verwacht dat dit leidt tot een minstens even goed rendement op de beleggingen.

Beleggers die verantwoord willen opereren en duurzaamheid serieus nemen, hebben meer aandacht voor diversificatie: beleggen in een instrument buiten de staats- en bedrijfsobligaties en aandelen om. Zij verkennen om die reden bijvoorbeeld steeds vaker de private markt om hun sociaal maatschappelijke doelstellingen veel beter tot uitdrukking te kunnen brengen.

Mercer adviseert over duurzaam beleggen en diversificatie. Wij ondersteunen u bij beleidsbepaling, beleidsmonitoring, diversificatie en liquiditeit van uw portefeuille, duurzaamheid en investment exposure, daarbij rekening houdend met al uw stakeholders. Zo weet u zeker dat de zaken goed op orde zijn en u uw rol optimaal kunt vervullen.

Klik hier om het hele jaar op de hoogte te blijven van Mercer's Thought Leadership. U ontvangt dan maandelijks onze Update.

Mercer's Social Media kanalen