Retirement | Mercer

Onze Lines of Business
Retirement

Mercer zorgt dat pensioenen werken

Het doel van Mercer is om pensioenen voor iedereen te laten werken — gepensioneerden, jongere medewerkers, en de organisatie. Momenteel werpt een combinatie van onbedoelde gevolgen een schaduw over het gehele pensioenproces.

Definiëren van het probleem

Werkgevers met DB-regelingen staan voor steeds grotere risico's, zoals lage rentes, marktvolatiliteit en een langere levensverwachting. Mercer Retirement Services kan organisaties helpen hun DB-risico's te beheren om te voldoen aan de bedrijfsdoelstellingen. Wij hebben expertise op het gebied van:

  • Dynamische risico-afbouw.
  • Proactief passivabeheer.
  • Alternatieve pensioenfinanciering.
 

Wat bijdraagt aan het pensioenraadsel

Medewerkers die deelnemen in DC-regelingen zijn verantwoordelijk voor het sparen voor hun eigen pensioen. Helaas hebben veel medewerkers nog niet voldoende gespaard, dus zij werken steeds langer door — waardoor jongere medewerkers niet aan bod komen voor promoties en niet kunnen doorgroeien.

Pensioenoplossingen vinden die werken

Mercer kan klanten helpen krachtige pensioenregelingen te ontwerpen en uit te voeren. Wij helpen klanten de risico's te beheren zowel voor DB- als DC-regelingen. Indien nodig kunnen wij hybrideregelingen ontwerpen die op maat gemaakt zijn voor uw specifieke personeelsbestand.

Volg ons en praat mee

Mercer Retirement Solutions

Pensioenmonitoring

In het steeds veranderende landschap van pensioenen, is continue expertise en behoedzaamheid noodzakelijk om goede pensioenregelingen te bieden.
Lees meer

Voor de opbouw en verzekering van de pensioenen van uw werknemers betaalt u een aanzienlijke premie en u verwacht dat uw pensioenzaken goed geregeld zijn. Vanwege de complexiteit van de materie bent u echter niet altijd in staat de pensioenuitvoerder te controleren en te monitoren. U wilt er van uit gaan dat alles in orde is, maar hoe kunt u hier zeker van zijn?

Actuariële advisering

Mercer helpt bij het beheer van aanhoudende risico's zoals: marktvolatiliteit, onzekere verplichtingen en druk om kosten en premies te verlagen.
Lees meer

Wie tegenwoordig een Defined Benefit-regeling beheert, wordt geconfronteerd met aanhoudende risico's en een veranderende realiteit: marktvolatiliteit, onzekere verplichtingen, veranderende regelgeving en druk om kosten en premies te verlagen. Hierin succesvol zijn vereist een wendbare strategie en een flexibel proces om dynamisch te kunnen reageren op de marktomstandigheden en kansen te benutten terwijl risico's en kosten worden beheerst.

Risicobeheer Pensioenfondsen

De consultants van Mercer helpen bij bepalen van risico-afbouw, heroriëntatie op de toekomst, het opbouwen van sterke groeiportefeuilles en meer.
Lees meer

De financiële positie van pensioenfondsen heeft recent extreme schommelingen doorstaan, die waarschijnlijk nog in de nabije toekomst zullen aanhouden. De dekkingsgraden staan onder druk, en het is noodzakelijk een effectieve strategie voor risicobeheer te ontwikkelen en uit te voeren.

DC Pensioenregelingen

Mercer helpt u een op maat gemaakte DC pensioenregeling te ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en beheren, zowel wereldwijd als lokaal.
Lees meer

Voor werkgevers betekenen DC-pensioenregelingen dat zij vrij zijn van financiële volatiliteit, traditionele pensioenrisico's, marktvolatiliteit en financiële onzekerheid op de lange termijn; ze leiden echter ook tot nieuwe risico's en verantwoordelijkheden voor de werkgever. Voor medewerkers geven DC-regelingen meer individuele controle, grotere flexibiliteit en, in een ideale wereld, toegang tot beleggingen tegen institutionele prijzen.

Financiële Gezondheid Medewerkers

Mercer helpt medewerkers met pensioenplanning financiële zorgen te verminderen en werkgevers de betrokkenheid en productiviteit van hun personeel te vergroten.
Lees meer

Medewerkers die minder financiële zorgen en zaken hebben die hen afleiden zijn geconcentreerder, meer betrokken en productiever. Pensioenplanning kan ertoe bijdragen dat medewerkers hun financiën in evenwicht brengen en deze onder controle hebben, nu en de rest van hun leven. Het verhogen van het financiële bewustzijn van medewerkers kan verzuim en verloop verminderen, terwijl de medewerkerstevredenheid wordt verhoogd en het werkgeversmerk wordt versterkt.

Beleggingsadvies

Mercer levert met beleggingsadvies een solide manier om te beschermen tegen aandelenvolatiliteit, inflatie af te dekken en betere rendementen te realiseren.
Lees meer

Portefeuillespreiding is een principe waar alle beleggingsprofessionals het over eens zijn. Maar hoe moet dit worden uitgevoerd? Het antwoord is niet eenvoudig. Voor beleggers met lange-termijndoelstellingen, zoals family trusts, pensioenfondsen, DB-pensioenregelingen, institutionele beleggers, familiefondsen, of vermogende beleggers, levert een benadering van diversificatie en alternatieve beleggingen resultaten op.

Heroriëntatie pensioenuitvoering

Mercer ondersteunt u op innovatieve en spelenderwijze bij de heroriëntatie naar een toekomstscenario voor uw ondernemingspensioenfonds.
Lees meer

Wellicht bent u zich aan het heroriënteren op de pensioenuitvoering voor uw onderneming. Hierbij zijn verschillende uitvoeringswijze mogelijk, zoals: Onderneminsgpensioenfonds, gesloten pensioenfonds, APF, Verzekeraar, PPI, Bedrijfstakpensioenfonds of IORP. Mercer heeft een methode ontwikkeld die u ondersteunt bij de heroriëntatie en zoektocht naar een toekomstscenario dat past bij uw ondernemingspensioenfonds.  

  Contact

Wilt u meer weten over Mercer Retirement Services, of wilt u toegang verkrijgen tot de visies van Mercer en de door Mercer ontwikkelde onderzoeken? Vul dan hieronder uw gegevens in.
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.