(Financiële) Gezondheid Medewerkers

Medewerkers moeten steeds langer doorwerken. Daarbij verschuift de verantwoordelijkheid voor hun financiële toekomst en gezondheid steeds verder van de overheid naar de werkgever. Als werkgever krijgt u te maken met een vergrijzende workforce, veranderende arbeidsrelaties  en een verstoring van de work/life balance. Zowel de overheid als uw medewerkers kijken naar u voor oplossingen.

Dit houdt concreet in dat u rekening moet gaan houden met stijgende lasten voor pensioen en zorg, verhoging van de pensioenleeftijd, onduidelijkheid bij uw medewerkers over hun financiële situatie, een eventuele afname in productiviteit en gezondheid, en toename van verzuim. Niet voor niets blijkt uit onderzoek van Mercer dat uw grootste uitdaging voor 2016 het (financieel) gezond houden van uw medewerkers is.

Mercer ondersteunt u bij het financieel gezond houden van uw medewerkers en houdt daarbij rekening met al uw stakeholders. Wij helpen u bij het verhogen van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers, uw zorgverzekeringen, uw pensioenregeling en de pensioensituatie en -planning voor uw medewerkers. Zo weet u zeker dat de zaken goed op orde zijn, en u de rol van werkgever optimaal vervult.

Klik hier om het hele jaar op de hoogte te blijven van Mercer's Thought Leadership. U ontvangt dan maandelijks onze Update.

 

Mercer's Social Media kanalen