Aantrekken en Behouden van Talent

Nieuwe manieren van werken, technologische ontwikkelingen en globalisering zorgen ervoor dat de werkplek een verlengde wordt van het eigen privéleven. De nieuwe medewerker hecht waarde aan andere zaken, zoals: flexibel werken, mobiliteit, uitdaging en inspiratie. Zij willen meer zelfstandigheid en medeverantwoordelijkheid voor successen van het bedrijf. Tevens heeft u door globalisering (wellicht) te maken met een groter wordende expat community, dus internationale arbeidsvoorwaarden en voorzieningen over de grenzen heen.  

Het vinden en behouden van de juiste talent-mix gebaseerd op diversificatie en de juiste samenstelling van vaardigheden is een grote uitdaging. Uw organisatie is dan ook niet de enige die zich afvraagt hoe ze talent kan aantrekken en behouden. Veel werkgevers introduceren alternatieve employee benefits, financiële compensatie, en werken aan een divers personeelsbestand en betere communicatie met medewerkers om hun workforce duurzaam inzetbaar te houden. Tevens moet er gekeken worden naar een internationaal arbeidsvoorwaardenpakket, dat ook nog kostenefficiënt en compliant dient te zijn.

Mercer adviseert u over het aantrekken en behouden van talent, en het vinden van de juiste talent-mix. Wij ondersteunen u bij diversificatiebeleid, internationale arbeidsvoorwaarden en wetgeving hieromtrent, het samenstellen van de juiste workforce beloningen, en mobiliteitsvraagstukken. Door data en analyses helpen wij bij het opstellen van de juiste HR-strategieën. Zo weet u zeker dat de zaken goed op orde zijn en een aantrekkelijke werkgever zult zijn.

Klik hier om het hele jaar op de hoogte te blijven van Mercer's Thought Leadership. U ontvangt dan maandelijks onze Update.

Mercer's Social Media kanalen