Mercer | Aantrekken en Behouden van Talent


Aantrekken en Behouden van Talent

Het vinden en behouden van de juiste talent-mix gebaseerd op diversificatie en de juiste samenstelling van vaardigheden is een grote uitdaging. De workforce wordt ouder (de pensioenrichtleeftijd wordt steeds aangepast aan de levensverwachting), de nieuwe medewerker hecht waarde aan flexibiliteit en een uitdagende en inspirerende werkplek/werkomgeving en u heeft (wellcht) te maken met een steeds groter wordende expat community.

Veel werkgevers introduceren alternatieve employee benefits, financiële compensatie, en werken aan een divers personeelsbestand en betere communicatie met medewerkers om hun workforce duurzaam inzetbaar te houden. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar de internationale arbeidsvoorwaardenpakketten, die ook nog kostenefficiënt en compliant dienen te zijn.

Om zeker te weten dat de zaken goed op orde zijn en u een aantrekkelijke werkgever bent, kunnen wij u ondersteunen bij diversificatiebeleid, internationale arbeidsvoorwaarden en wetgeving hieromtrent, het samenstellen van de juiste workforce beloningen, en mobiliteitsvraagstukken. Tevens kunnen wij u begeleiden bij fusies en overnames.  

Klik hier om het hele jaar op de hoogte te blijven van Mercer's Thought Leadership. U ontvangt dan maandelijks onze Update.

Mercers Social Media kanalen